Denne mand er politianmeldt for chikane
og truende adfærd


Sted: Ud for Gyvelvej 3, Tisvildeleje og Ellevej 14
(Ellevej ligger omkring hjørnet, men har også indkørsel fra
Gyvelvej, bag »fotografen«, og lige over for Gyvelvej 3).
Den fotograferende mand hedder Jesse Jensen. Han er 63 år og berømt i området for at rende rundt og fotografere »alt og alle«, på en måde, der ikke alene virker stærkt generende, men også truende. Her er han gået tæt på sin nabo, eller rettere sagt tidligere nabo, mens hun står inde i sin egen indkørsel. For nylig har hun måttet flygte fra ham og hans kone, Dorthe Møller (40 år) og sælge sit hus med stort tab. De to er også kendt for at indgive politianmeldelser nærmest ad libitum mod denne tidligere nabo, der har haft den frækhed at klage over en lang række ulovligheder og støj fra en virksomhed, som ikke må forefindes på stedet. Hun, Ellen Skibsted, har som alene-boende ikke haft en chance mod de to og deres venner, der har vidnet mod hende i sager, der virker så groteske, at politiet burde have afvist alle anmeldelser. Men meget tyder på, at Jesse Jensen og hans mærkelige kone har gode forbindelser inden for politi og kommune. En anmeldelse mod de to for overfald, hvor de ifølge Skibsteds anmeldelse havde tævet hende, blev vendt til en anmeldelse mod hende, hvor hun blev dømt. Den måde familien Jensen reagerede på den 28. oktober 2004 får en til at tro, at alle deres anmeldelser har været falske med det formål at få en »vanskelig« nabo chikaneret bort. Når man opfører sig som de her gjorde, i vidners påsyn, er det ikke svært at forestille sig, hvordan de har kunnet skræmme og terrorisere Ellen Skibsted.
Det har ikke skortet på anmeldelser mod familien Jensen, for ulovligt byggeri, for inddragelse af fællesvej, for støjende adfærd »døgnet rundt«. Men alle anmeldelser har politiet ignoreret, muligvis fordi en lokal politimand hører blandt vennerne.
Billedet er taget den den 28. oktober 2004 lidt over kl. 12. Kort forinden var manden ankommet i en vogn med anhænger. Da han så sin tidligere genbo stå sammen med kafka-redaktøren, gik han først ind i huset for straks at komme ud sammen med konen, der helt hysterisk gav os fingeren, hvorpå hun skyndte sig ind igen. Jesse Jensen havde imidlertid taget sit kamera med, og fotograferede os nu fra tre positioner, den sidste få meter foran os (se billedet). Manden og konen virkede bindegale. Senere stod manden i sin stue og fotograferede os. Og på et tidspunkt var de gået op på 1. salen, og som på kommando åbnede de flere gange hver sit vindue, konen igen visende fingeren. Man kunne næsten høre dem: Op! I! Op! I!, så præcist gik vinduerne op og i, hver gang et par sekunder. Det virkede sindssygt og stærkt truende.
Som de eneste i et stort sommerhusområde har de helårsbolig. Men Ellen Skibsted havde lov til at bo hele året i sit sommerhus pga særlige pensionistregler. Så om vinteren, når de andre beboere var flyttet hjem, var hun helt alene mod familien Jensen.
Undertegnede har d.d. indgivet politianmeldelse mod Jesse Jensen og hans kone. De blev på ingen måde provokeret, Ellen Skibsted og undertegnede stod stille roligt og talte sammen inde ved hendes tidligere hus, da Jesse Jensen kom kørende. Men Skibsted advarede og sagde, at nu kommer manden rendende og fotograferer. Hvilket også skete, så undertegnede var forberedt med eget kamera.
Herunder står manden inde i huset og fotograferer. Efter han og konens adfærd denne dag, tror undertegnede fuldt og fast på, at deres anmeldelser mod Ellen Skibsted er ren ondskab. Hele tiden var vi overvåget, og flere gange, hvor manden fotograferede, nåede han at tage billeder, inden undertegnede selv fik skudt løs. Her blev han imidlertid overrumplet.
Det må have været et helvede for den aleneboende Ellen Skibsted at have den slags naboer. Flere andre naboer har klaget over familien Jensen, men problemet for Ellen Skibsted har været, at de ikke var der om vinteren, hvor der var frit slag for alle typer anmeldelser.


Konstant overvåget af Jesse Jensen, der nu har fået lov til at have musikskole på stedet.
I et fredet sommerhusområde! Helt hysterisk skyndte manden og konen sig at barikadere
sig bag en grim lukning, godt boltret til med solide skruetvinger.
I mange læserbreve er der klaget over kommunens slappe holdning, men ikke meget har hjulpet. Førstesalen er indrettet til beboelse, hvilket er ulovligt. Det har han ikke søgt om, siger manden, men tegninger dokumenterer noget helt andet. Han havde også søgt om tilladelse til en kæmpeterrasse på første sal, lige over, hvor han fotograferer, men det er vist afvist.
Nogle mener dog, den pludselig en dag hænger der.
Når politiet har svaret, offentliggøres både anmeldelse og svar.
Der vil også blive lagt flere billeder ind fra stedet.

af Preben Juul Madsen
journalist (DJ)
8. nov. 2004

Se tidligere artikel om den ubehagelige »fotograf« Jesse Jensen
samt Ragna Lists kritik af Helsinge kommune